Poslovni račun na Amazon.de

Nastavite svoj poslovni račun
Izberite e-poštni naslov

Prijavite se v svoj Amazon račun in preberite kako ustvariti poslovni račun na Amazon.de.

Priporočljivo je, da za svoj poslovni račun uporabite drug e-poštni naslov kot za osebni Amazon račun.

Če imate na Amazonu osebni račun in ste za nastavitev poslovnega računa uporabili isti e-poštni naslov, bodo vaši prejšnji nakupi, naslovi, načini plačila in osebni podatki vidni drugim v vaši organizaciji. Poleg tega bodo vaša osebna in poslovna naročila prikazana v poročilu o zgodovini naročil, ki ga lahko ustvari skrbnik računa.

Upravljajte svoj poslovni račun
Ko nastavite svoj poslovni račun, ste samodejno nastavljeni za skrbnika z uporabo informacij, ki ste jih navedli med preverjanjem računa. Skrbniki lahko:

Dodajte ljudi, ki lahko kupujejo v imenu mojega podjetja in upravljajo poslovne funkcije
Dodelite vloge in uporabnike
Ustvari skupine
Ustvarite poteke odobritve in omejitve porabe za naročila
Dodajte številke naročilnic
Oglejte si informacije o naročilu in ustvarite poročila
Nastavite skupna plačilna sredstva in naslove za dostavo
Če želite storiti katero koli od teh, izvedite naslednje korake:

Prijavite se v svoj poslovni račun.
Izberite Upravljanje poslovnega računa in nato Nastavitve računa.
Opomba: Če ste osebni račun pretvorili v poslovni račun, boste obdržali naslove za dostavo in načine plačila iz obstoječega računa.

Kako v svoj Amazon račun dodati DDV številko in v Amazon.de kupovati brez DDV:

O DDV za Amazon Business

Če želite zagotoviti, da plačate pravilno stopnjo DDV in da od vas poberemo varščino za uvozne dajatve, ko moramo v vašem imenu plačati uvozne takse, morate svoje podatke o DDV dodati na svoj račun Amazon Business.

Kaj je DDV?
Davek na dodano vrednost (DDV) je odstotna dajatev, ki jo potrošniki in podjetja plačajo pri nakupu določenih vrst blaga in storitev.

Vsa podjetja, katerih letni obdavčljivi promet presega prag DDV v njihovi državi, se morajo prijaviti za DDV. Poiščite več informacij o DDV v našem imeniku za pomoč za DDV in račune.

Registracija vaše številke za DDV na Amazon Business
Če ima vaše podjetje številko za DDV, jo morate registrirati na svojem računu Amazon Business, da boste zagotovili pravilno plačilo DDV.

Ko ustvarite račun Amazon Business, vas bomo pozvali, da vnesete številko za DDV. Da bo veljala za DDV z ničelno stopnjo za transakcije znotraj EU, mora biti številka EU za DDV v sistemu za izmenjavo informacij o DDV Evropske komisije (VIES). Številka za DDV v Združenem kraljestvu mora biti na spletnem mestu »Preverite številko za DDV v Združenem kraljestvu«.

Če vaše podjetje deluje v več kot eni državi, morate vnesti številko za DDV in naslov za vsako državo, v kateri poslujete. Če vnesete vse svoje podatke o DDV, boste zagotovo plačali pravi DDV. Prav tako nam bo omogočil, da za vaš nakup uporabimo polog uvoznih dajatev, kjer bomo to zahtevali, da bomo lahko v vašem imenu plačevali davke strankam.

Preverjanje vaše številke za DDV lahko traja 3-4 delovne dni. Za zagotovitev pravilnega plačila zneska DDV vam svetujemo, da počakate, dokler ne preverimo vaše številke za DDV, da začnemo opravljati nakupe. Ko potrdimo vašo številko za DDV, vam bomo poslali e-poštno sporočilo.

Dodajte, uredite ali izbrišite svoje podatke o DDV
Skrbniki lahko kadar koli urejajo, urejajo ali brišejo številke za DDV za vaš poslovni račun. Če si želite ogledati vse številke za DDV, registrirane v vašem računu, pojdite na stran z nastavitvami podjetja in izberite Upravljanje z DDV. Dodate lahko nove številke za DDV ali izbrišete obstoječe številke. Izberite Upravljanje, če želite spremeniti naslov in telefonsko številko za katero koli obstoječo številko.

Vsi člani vašega računa Amazon Business si lahko ogledajo številke za DDV, registrirane na računu.

Opomba: Računi bodo privzeto uporabljali naslov, povezan z registrirano številko DDV podjetja.

Povezane informacije:

Pridobite račun
Ugotovite izdelke, ki jim je priložen račun z DDV
Cene brez DDV in vključujoče cene