Zakaj Amazon.de?

Zakaj se slovenskim kupcem in slovenskim podjetjem splača kupovati na Amazon.de?

Vračilo blaga

Pogoji, ki jih nudi Amazon.de so veliko boljši kot pogoji nakupa, ki jih določa slovenska zakonodaja o varstvu potrošnikov. Amazon.de namreč za vse kupce, tako fizične osebe kot tudi podjetja, omogoča 30 dnevno vračilo blaga brez obrazložitve.

Garancija

Amazon.de pri vseh izdelkih, ki jih prodaja Amazon in ne tretji prodajalci, garantira z garancijo eno leto ali več, če je tako navedeno. Garancija poteka tako, da Amazonu opišete težavo delovanja, Amazon pa vam pošlje nalepke za brezplačno poštnino in vračilo pošiljke. Po prejetem vračilu paketa, vam Amazon vrne kupnino na plačilno kartico s katero ste izdelek kupili.

Kupujejo lahko fizične osebe in podjetja?

Fizične osebe

Za nakup potrebujete osebni Amazon račun, ki ga lahko brezplačno ustvarite tu: Ustvari Amazon.de račun
Vsi, ki ne razumete nemško, razumete pa morda angleško, lahko svoj Amazon račun ustvarite tudi na Amazon.co.uk, ta isti račun pa potem uporabite za prijavo na Amazon.de.

Za nakupe morate imeti kreditno ali debetno plačilno kartico in stalno prebivališče v Sloveniji, na katerega boste prejeli kupljene izdelke.


Podjetja, davčni zavezanci

Vaš osebni račun lahko kadarkoli spremenite v poslovnega, tako da Amazonu pošljete svojo davčno številko in ostale podatke o vašem podjetju, davčni zavezanci pa lahko tudi uveljavite pravico nakupa brez nemškega MwSt, saj gre za nakup davčnega zavezanca v EU od prodajalca, ki je prav tako davčni zavezanec v EU. Več o tem lahko preberete na VIES spletni strani.

Dostava blaga

Dostavo blaga v Sloveniji najpogosteje izvajajo UPS, DHL in Pošta Slovenije. Amazon.de izbere dostavno službo, ki je na lokaciji skladišča z naročenimi izdelki najbolj primerna. Dostava navadno traja od 5-7 dni, plačate pa lahko tudi ekspresno dostavo, ki je lahko izvršena tudi v 4 dneh.

Ob nakupu navedete naslov za račun in naslov za dostavo, če je drugačen od naslova prejemnika računa.